Осъдиха три продавачки, присвоили 22 000 лв. от хранителен магазин

Крими

10-03-2022, 10:40

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново три обвиняеми жени, работили като продавачи-консултанти в хранителен магазин, са осъдени за присвояване на пари от търговското дружество.

М.Б., П.Г. и Й.Й. са признати за виновни за това, че в периода от 07.09.2018 г. до 06.08.2019 г. в гр. Велико Търново, в магазин за хранителни стоки, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностни лица – продавачи-консултанти при търговско дружество, присвоили пари, собственост на дружеството, връчени в това им качество да ги управляват. Трите обвиняеми самостоятелно се разпореждали по няколко пъти седмично с получените от клиентите стойности на продадени стоки, като изтривали записите за реално извършени продажби и не отразявали сделките в касовата система чрез финализирането им. Така получените суми, собственост на дружеството, всяка от тях вземала от касата и се разпореждала с тях като със свои. Присвоените пари от М.Б. са в общ размер на 11 940,14 лв, от П.Г. - 6160,68 лв. и  от Й.Й. - 3914,00 лв.

За извършеното престъпление на М.Б. е наложено наказание три години  лишаване от свобода, условно с пет години изпитателен срок. П.Г. е осъдена на две години и шест месеца лишаване от свобода, условно с пет години изпитателен срок, а Й.Й. – две години лишаване от свобода, условно с пет години изпитателен срок. На трите обвиняеми е наложено и наказание шест месеца  лишаване от право да заемат отчетна длъжност.

Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов