Свищовските хокеисти станаха държавни вицешампиони

Спорт

08-03-2022, 13:00

Снимка:

СКХТФ "Дунав"

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

На 5 и 6 март в град Пловдив се проведе държавното първенство по хокей в зала  за деца до 12 години.  СКХТФ "Дунав" - Свищов зае второ място и се окичи със сребърни медали от Държавното първенство в зала. След няколко трудни мача, но с убедителни победи в своята група с Национална спортна академия и спортен клуб "Шампиони" - гр. София, свищовските хокеисти стигнаха до кръстосани полуфинали с отбора на  спортен клуб "Лъвчета" - гр. Неделино. С реализираната победа се класираха за финалната среща с победителя от другата група - Пловдив. При изключително оспорван финален мач с домакините на държавното първенство с резултат 8:6 отборът на СКХТФ „Дунав“ - Свищов зае второ място.

До държавното първенството бяха допуснати първите 8 отбора от годишната  ранглиста на БФ по хокей на трева. С индивидуални награди от държавното първенство бяха отличени и двама свищовски хокеисти: Даниел Миленов Борисов - голмайстор на турнира с 20 вкарани гола и Каан Ахмедов Ахмедов - най-добър вратар на първенството.

На 5 март се проведе и отчетно – изборно общото събрание на БФХТ, на което за член на Управителния съвет на федерацията бе избран доц. д-р Николай  Марков за 5-годишен мандат.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)