Осъдиха трима младежи за побой, единият е със забрана да напуска нощем дома си

Крими

08-03-2022, 12:31

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново обвиняемият М.М. (на 20 години) е признат за виновен за това, че на 10.07.2021 г. в гр. Велико Търново, парк „Марно поле“, в съучастие с Р. И. и М. А., чрез нанасяне на удари с ръце и крака, умишлено и по хулигански подбуди,   причинил  средна телесна повреда на едно лице и лека телесна повреда на три лица.

Около 3 часа след полунощ обвиняемите били в парка, където видели пострадалите. Те отишли при тях и без причина им нанесли побой.

За нанесения побой М.М. е осъден на  две години лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието е отложено с изпитателен срок от три години. Делото е приключило след одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Съучастниците на М.М. са признали вината си и също са осъдени след одобрени от съда споразумения. Р.И е осъден на две години лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието е отложено с изпитателен срок от три години.

На М. А., който е непълнолетен, е наложено наказание  пробация за срок от една година с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и  ограничения в свободното придвижване (забрана да посещава парк „Марно поле“ в гр. Велико Търново и забрана да напуска жилището, което обитава, за времето от 21.30 ч. до 06.00 ч.).

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов