ЕНЕРГО-ПРО планира да инвестира 9,5 милиона лева в мрежата на областите Габрово и Велико Търново

Животът

08-03-2022, 10:30

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Стартираха регулярните годишни срещи на Управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО с представители на местната власт в областните градове на територията на Североизточна България. Сред основните дискутирани теми тази година са инвестициите в областите, мрежови казуси, които се нуждаят от двустранно разрешаване, както и развитието на други енергийни проекти от значение за общините.

На срещата в Габрово Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Даниела Димитрова запознаха в конкретика кмета на града Таня Христова с вложените в електроразпределителната мрежа на областта инвестиции през 2021 г. в размер на 2,5 млн. лева. Размерът на планираните вложения за 2022 г. е по-висок и е 2,8 млн. лева. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО споделиха идеите за разширяване на бизнеса на компанията към реализация на ВЕИ проекти. Дигитализацията на услугите като друг основен приоритет беше обяснена като непрекъснато развиващ се процес в подкрепа на клиентите. В разговора с кмета на Габрово бяха изложени мрежови казуси, които чрез взаимно сътрудничество и диалог могат да намерят бързо и ефективно разрешение. Беше дадена информация и за реализацията на ФЕЦ проекти на търговското дружество ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги като важен фокус в дейността.

В рамките на срещите с местната власт ръководството на енергийната компания посети и инж. Добромир Добрев, кмет на гр. Горна Оряховица, където е ситуиран Регионален център на мрежовото дружество. На дневен ред бяха отново водещите теми в тазгодишната обиколка на управителите. Посочени бяха инвестициите в мрежата на област Велико Търново, съответно над 6 млн. лева за 2021 г. и близо 7 млн. лева за 2022 г. Актуалните казуси за региона бяха обсъдени в търсене на най-приложимото решение в полза и на двете страни.

В края на срещите беше потвърден двустранният ангажимент за сътрудничество и в бъдеще. Предстоят посещения на управителите на ЕНЕРГО-ПРО и в останалите областни градове в Североизточна България с цел подобряване и улесняване на комуникацията по региони в полза на регионалното развитие и на потребителите.

 Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май