19 курсанти от Румъния и един студент от Полша пристигнаха в НВУ по „Еразъм+“

Мисия

08-03-2022, 10:00

Снимка:

НВУ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

19 курсанти от Академията на сухопътните войски „Николае Балческу“ в Сибиу, Румъния и един студент от Университета по военни науки във Варшава, Полша пристигнаха в Националния военен университет „Васил Левски“. Младите хора са тук на обучение-практика по програма „Еразъм+“ и ще останат във Велико Търново четири месеца. През това време те ще влизат в някои от часовете заедно със своите колеги във Военния университет, ще имат и самостоятелни занимания.

Обучаемите бяха посрещнати от декана на факултет „Общовойскови“ полк. доц. д-р инж. Илиян Ангелов, от екипа на офис „Еразъм +“ и от преподавателите, с които ще работят по време на престоя им тук. Освен това гостите от Румъния и Полша ще имат ментори - курсанти от Военния университет. В края всички ще положат изпити като обучаеми на НВУ „Васил Левски“.

„Престоят на курсантите и студентът започват с ориентировъчни дни за по-добра интеграция, както и с културна програма, за да им покажем най-интересните исторически и културни паметници във Велико Търново и региона. За всички сме приготвили подаръци като спомен от Военния университет“, коментира Екатерина Петрова, ръководител звено „Еразъм офис“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов