Предлагат да се възстанови плановия прием в лечебните заведения в област Велико Търново

Животът

07-03-2022, 17:19

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Намален е броят на леглата за лечение с коронавирус в МБАЛ-Горна Оряховица и МБАЛ-Свищов, предстои заповед за намаляване и в МОБАЛ-Велико Търново. Към момента са хоспитализирани 114 лица в област Велико Търново, от които 8 са на интензивно лечение. Хоспитализирани са 11 деца, от които 8 са до тригодишна възраст.

Във връзка с намалението на броя регистрирани болни с коронавирус директорът на РЗИ Велико Търново ще предложи за съгласуване с държавния здравен инспектор заповед за възстановяване на плановия прием в лечебните заведения на територията на област Велико Търново.

Инж. Розалия Личева уточни, че от РУО Велико Търново следят заболяемост и уведомяват училищата по общини. Ако в Полски Тръмбеш се запази равнището, всички ученици ще учат без тестване за наличие на коронавирус.

Към момента област Велико Търново се намира в Етап 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, като същата е и прогнозата за следващите дни. Заболеваемостта спрямо предходната седмица е намаляла с около 30%. Заради положителни проби на ученици в областта под карантина са 14 паралелки, ок които 6 са в начален етап на обучение.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов