Данаил и Мартин Николови станаха шести на Световното първенство по спортна актобатика в Баку

Спорт

07-03-2022, 12:21

Снимка:

фейсбук

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Братята Данаил и Мартин Николови се наредиха на шесто място при двойките мъже в същата възрастова група на Световното първенство по спортна актобатика в Баку. Българите получиха за изпълнението си оценка от 26.900 точки. Влизането във финала на бронзовите медалисти от миналогодишното първенство на планетата е изключително постижение с оглед на подготовката, която те проведоха. Заради пандемията от КОВИД-19 залата в Горна Оряховица беше затворена и това принуди възпитаниците на Йорданка Кочева да тренират извън родния им град. Отстъплението им се дължи и на факта, че двамата за първа година се състезават в тази възрастова група, в която изискванията към съчетанията са много по-високи от тези при 12-18-годишните.

Златните медали в този вид завоюваха акробатите на Русия с 28.550 точки.

„Поздравления за Дани и Марти! Желая им нестихващ ентусиазъм и много успехи! Те го заслужават и показват, че могат много! Пишете историята си, момчета! Бъдете все толкова смели!“ – не скри радостта си кметът на община Горна Оряхоница инж. Добромир Добрев.

От Клуба по спортна актобатика „Джим Денс“ бяха още по-емоционални: „Най-искрени Благодарности към Дани и Марти , към техния личен треньор Iordanka Kocheva-Krumova за достойното представяне на Световното първенство по спортна акробатика в Азербайджан!

Някои ще го нарекат пристрастност/нека!/, но те го заслужават.

Защото малцина знаят през какви трудности преминаха, за да могат да се подготвят за това си участие в Баку.

Когато залата ти е затворена за две седмици, а всеки състезател знае какво са две седмици, когато отсъстваш от работа, защото не само спорта ти е приоритет, когато отсъстваш от учебни занятия, когато обикаляш от град на град, за което Благодарим на БФСА и на ст. треньора на отбора г-н Д. Драганов за оказаната подкрепа, няма как да си в отлична спортна форма. Ще кажете условията за всички са такива... не, не е така - какво е малка Горна Оряховица на фона на Световните сили в този спорт?!...

Всички почитатели на спорта видяхме, че отбори с по големи грешки, бяха оценени по високо от нашите момчета. Тези състезатели и треньор, заслужават Поклон за труда, който положиха, за да стигнат до това шесто място в света!

И не на последно място поздравления за Гого и Влади, достойните заместници на нашите момчета във възрастова група 12-18, защото никой никъде не спомена, че Дани и Марти се състезават в по горна група, където трудността е по голяма, а бронзовите им световни отличия са в друг разряд!

Дерзайте, мили мои!

Бъдете живи и здрави, и продължавайте да преследвате мечтите си!“

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов