Две престижни награди за ДЕС „Румина” от „Winners League” - Белград

Животът

06-03-2022, 13:52

Снимка:

ДЕС Румина

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Дарена Станева и Василена Василева от ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново откриха новата сметка с международни награди на своето студио за 2022 год.

Двете талантливи певици участваха в престижния конкурс „Winners League” – 25-28 февруари 2022 г. в Белград, който е своеобразно продължение на „Angel Voice” – онлайн надпревара от  календара на WAPA - Световната асоциация за сценични изкуства. В „Лигата на победителите” по регламент имат право на участие само носители на призови награди от международни конкурси, които те удостоверяват при кандидатстване със спечелените грамоти през последната година.

В категория „Jazz” – Junior Дарена Станева спечели първа награда. 11-годишната болярка се представи със свой музикален прочит на световния хит “Hit The Road Jack” на Рей Чарлс.

В категория „Native language” – 15-17год. Василена Василева (15 г.) избра песен на Миро – „Печат от моята душа”, спечелвайки 2-ра награда сред изпълнителите на „Песен на роден език”.

В конкурса „Winners League” взеха участие над 250 талантливи певци от цял свят, допуснати след прецизна селекция, а изпълненията бяха оценявани от авторитетно международно жури.

Дарена Станева и Василена Василева са „Горди членове” на Клуба на талантливите деца на България на Фондация „Д. Бербатов”. Много скоро се очаква одобрението и на номинациите им за Клуб`2021, предвид многото награди, спечелени през миналата година от международни конкурси.

Дари е ученичка в ОУ „Д. Благоев”, а Васи – в СУ „Ем. Станев” – паралелка по графичен дизайн.

В ДЕС „Румина” те се подготвят от вокалния педагог Милена Димитрова.

Въпреки разхлабването на мерките на ковид-пандемията по света, онлайн маратоните продължават с пълна сила, а с това продължава и подготовката и заснимането на нови видеоклипове за участие в тях.

На Васи и Дарена предстоят най-близки участия в силни конкурси в Кипър, Чехия, Унгария и Франция, както и в няколко български музикални състезания.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)