„Етър” разби “Миньор” с 3:0 и е на точка от върха

Спорт

05-03-2022, 15:30

Снимка:

Анатоли Йорданов

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

„Етър“ разби с 3:0 „Миньор“ в дербито на Втора лига и се доближи на точка от първото място, като се откъсна на цели 6 т. от перничани, съобщи etarvt.bg. И трите гола паднаха след почивката, когато Ловре Кнежевич с две попадения реши мача, а Христо Димитров оформи класическата победа.

Преди срещата етърци излязоха с фланелки в подкрепа на кампанията „Спортът е дар“ за школите на „Етър“, „Ботев“ (Дебелец) и „Болярчета“. На почивката тениските се продаваха по 30 лв., а на стадиона имаше и три урни, в които феновете пускаха средства.

Мачът се игра на отличен терен, след като през седмицата служителите на „Спортни имоти“ и „Зелени системи“ изринаха тонове сняг. Агитките пък създадоха уникална атмосфера, която е запазена марка за стадион „Ивайло“!

Първото полувреме отстъпваше на второто и бе повече на надлъгване. Още в 6-ата минута Кнежевич стрела от 16-17 метра и след рикошет топката мина над гредата, а след изпълнението на корнера Дичев стреля с глава, но вратарят улови. Гостите показаха, че не са случаен отбор и в дълги периоди дори владееха играта. В 23-ата минута за тях бе най-чистото положение през първата част – Борис Тютюков стреля опасно, но Господинов спаси. До края ситуации пред двете врати почти липсваха.

Втората част започна с добро положение за перничани. Божидар Васев отправи топовен шут от далечна дистанция, но Анатоли Господинов блестящо отрази. „Етър“ поведе в 53-ата минута с гол, който бе късметлийски, но това отпуши играта на „болярите“ и те показаха защо са на челните места в класирането. Здравко Илиев центрира отдясно и Ловре Кнежевич не можа да нацели добре топката, но тя излъга вратаря Леонтиев и влезе в мрежата – 1:0.

Гостите пак не се предадоха, но „Етър“ ги закова и с втори гол. В 65-ата минута Дани Младенов изведе Ловре Кнежевич сам срещу вратаря и хърватинът технично промуши топката в мрежата за 2:0. „Миньор“ можеше да върне интригата пет минути по-късно, но страхотен удар на Ценов бе изваден от Господинов.

В 76-ата минута етърци можеха да сложат точка на спора с трети гол. Кнежевич изведе влезлият Христо Димитров сам срещу Леонтиев, но нападателят прехвърли и стража, и вратата. Само след две минути Димитров се реваншира, като се пребори със Славчев отляво в наказателното поле на гостите и от малък ъгъл технично се разписа за крайното 3:0.

Пет минути преди края „Миньор“ остана с десет души след директен червен картон на Андреас Васев, който влезе с бутоните в краката на Цветомир Тодоров. След последния сигнал публиката бурно аплодира „виолетовите“ за така важната победа по пътя към целта.

„Етър“: Анатоли Господинов, Георги Александров (81 Атанас Кръстев), Здравко Илиев, Николай Дичев, Мариян Иванов, Кольо Станев (81 Уилсън Фелипе), Николай Янков (67 Яни Пехливанов), Радослав Апостолов, Цветомир Тодоров (87 Кристиян Кънчев), Даниел Младенов (67 Христо Димитров), Ловре Кнежевич.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов