„Етър“: „Пределно сме мотивирани да спечелим!“

Спорт

03-03-2022, 16:33

Снимка:

ФК Етър

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Пределно сме мотивирани да спечелим, заявиха на пресконференцията преди мача срещу „Миньор“, който е в събота от 12:30 ч., старши треньорът на „виолетовите“ Веселин Великов и футболистите Даниел Младенов и Анатолий Господинов.

Веселин Великов:

„Мачът е дерби между третия и четвъртия и ако победим, ще имаме психологическо предимство. Очакват ни 13 финала да края, но победим ли в събота, ще имаме сериозно предимство.

Атанас Кръстев тренира вече от седмица и се завръща. Ще направя и една-две промени в състава от мача в Габрово. Що се отнася до мача с „Янтра“ – не искаме съдиите да ни помагат, но каквото има на терена – да го отсъждат! Не казвам, че е виновен само реферът, ние изпуснахме нашите чисти положения, ролята на съдиите е много важна, но най-голямата вина е в нас.

Нямаме наказани и контузени играчи, всички са на линия. Надявам се, че Дани Младенов вече навлиза във форма. Нещата с Ромеш Ивей и Мартин Моран вече са задвижени, очакваме работните им визи от министерството. До началото на другата седмица Ивей трябва да се появи и ще го ползваме след прекъсването в първенството. Целта завръщане в елита е напълно постижима. Имаме нужда от нашите привърженици, те винаги са били 12-ият играч. Елате на мача, момчетата заслужават вашата подкрепа!“

Дани Младенов:

„Чувствам се вече добре, контузията ми попречи да тренирам две седмици, но се надявам до един-два мача да съм в пълна форма. Да гледаш от трибуните да един футболист е по-голямо напрежение. С една-две победи ще се вдигнем.

Настроението е добро, нормално е след мача в Габрово да има повече заряд и напрежение в някои момчета, но това е хубаво, защото ще ни направи по-агресивни срещу „Миньор“. В Габрово съдията не позволи да се играе, домакините играха доста грубо, реферът ни ощети и не свири една-две дузпи за нас. Но има и други мачове. Двубоят с „Миньор“ е много важен за нас, но е и труден, това е дерби. Имаме млади футболисти, които в тези мачове трябва да покажат това, на което са способни. Дай Боже, да победим в събота и всичко ще върви нагоре! Ние сме отборът, който трябва да завърши на първо място и съм сигурен, че ще изпълним целта.“

Анатолий Господинов:

„Пределно сме мотивирани да спечелим, „Миньор“ са ни пряк конкурент за влизане. В предишния мач не успяхме да вземем трите точки и сме крайно мотивирани за победа. В България всички отбори се познаваме, знаем техните силни и слаби страни. Не смятам, че с нещо можем да се изненадаме. Чисто футболно ги превъзхождаме, отделно трябва пределна мотивация и раздаване от всички, за да зарадваме феновете. В Габрово привържениците ни бяха великолепни, но не успяхме да ги зарадваме, надявам се сега да вземем трите точки.

Има голяма разлика колко са пълни трибуните, за мен да играя пред пълни трибуни няма по-голямо удоволствие, а ако спечелим заедно, ще е още по-добре! Надявам се да направим един добър мач и наистина да зарадваме феновете!“

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов