Доброволци, хотели и къщи за гости настанят бежанци от Украйна в община Велико Търново

Мисия

03-03-2022, 10:00

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Група млади хора доброволци, които учат и работят във Велико Търново, помагат на украинските граждани и българите, които се евакуират от ужаса на военните действия в Украйна. Съдействие им оказва и кметът на общината инж. Даниел Панов. „Те имат пълното ми съдействие, както и на специално разкрития Координационен център в Община Велико Търново за осигуряването на подслон и помощ на нуждаещите се хора, пристигащи в Старата столица и на територията на общината. В общински бази вече сме настанили безвъзмездно семейства, жени и деца. Всеки ден се отзовават, както хотели и къщи за гости, така и десетки жители от Велико Търново, общината и цяла България.“ – посочи инж. Панов.

Доброволците и екипът в Координационния център ще работят заедно,  както за подслон на нуждаещи се наши сънародници бесарабски българи и граждани от Украйна, така и за осигуряването на хуманитарна помощ, работа, образователна грижа за децата. Свободни работни места вече обявиха няколко великотърновски компании.

Заместник-кметът Нейко Генчев посочи, че подкрепа предлагат и от Полския културен институт в София, а това е пример как сътрудничеството в областта на културата може да се развие и да обхване и хуманитарната сфера.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов