В Горна Оряховица тържествено ще бъде честван Националният празник - 3 март

Мисия

01-03-2022, 09:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Националният празник - 3 март в Горна Оряховица ще бъде отбелязан с тържествен ритуал. Честването ще започне в 11.00 ч. с издигане на знамето на Република България пред сградата на Община Горна Оряховица. Горнооряховчани ще бъдат поздравени по повод 144 години от Освобождението на България Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев.
След тържествената част, празникът ще продължи с концерт на гост-изпълнителките Мария и Магдалена Филатови, която заедно с фолклорни състави при НЧ „Братя Грънчарови-2002” ще поздравят горнооряховчани и гостите на града.
Заради честването на 3 март се налага временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 10.30 ч. до приключване на мероприятието (около 13.00 ч.) затворени за движение ще бъдат участъкът от ул.“Цар Освободител“ от кръстовището с ул. “Георги Измирлиев“ до кръговото кръстовище с ул.“Св.Княз Борис Първи“ и ул.“Иван Вазов“.
Чествания по повод 144 години от Освобождението ще има и в селищата на общината. Част от населените места ще се присъединят към националната инициатива „Пробуждане с хоро“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов