СУ „Емилиян Станев“ отбеляза 40 години от създаването си

Животът

28-02-2022, 11:43

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

40 години от създаването си отбелязва днес СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Най-голямото училище в областта събра на тържеството си свои бивши и настоящи преподаватели и ученици, а да поздравят колектива дойдоха директорът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева, директорът и зам.-директорът на Регионалната библиотека Калина Иванова и Иван Александров, общински експерти и директори на други училища от града.

Тържеството започна с прекрасните изпълнения на „Джуниър Бенд“ под ръководството на диригента Йордан Цветанов. „40 години са прекрасна възраст – тогава не само мечтаеш, но имаш волята и времето на реализираш мечтите си“ – каза директорът на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска. Тя подчерта, че 40% от преподавателите днес в школото са на възраст под 35 години, а училището се е утвърдило като едно от най-добрите в страната.

Гинка Стефанова е първата директорка на най-голямото училище в областта. На нея се пада задачата да събере учителски колектив и ученици преди 40 години. Днес г-жа Стефанова си спомни колко много ентусиазъм е имало сред учителите. Тя поднесе благодарности към архитектите на училището Глушком и Матанов, към строителите Димо Минчев, Обретенов и Русинов, към първите си заместници и към следващите директори, сред които покойният Христо Казаков, който беше на поста 16 години. „Искам да отправя благодарности и към настоящото училищно ръководство, което с успехите си ни кара да се гордеем, че сме част от историята на училището“, подчерта Гинка Стефанова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов