Условна присъда получи шофьорка, причинила смъртта на колоездачка

Крими

27-02-2022, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

На 24 февруари 2022 г. в открито съдебно заседание Окръжен съд – Велико Търново разгледа НОХД № 95/2021г. Съдът призна подсъдимата Арияна Я. С. /неосъждана/ за виновна в това, че на 23.05.2018 г., около 09:45 часа, в землището на гр. Полски Тръмбеш, при управление на лек автомобил нарушила правилата за движение, като не контролирала непрекъснато пътното превозно средство, което управлявала, напуснала собствената си лента за движение, преминала в насрещната такава в режим на странично занасяне и пресякла траекторията на велосипед, в следствие на което по непредпазливост причинила смъртта на Стоянка Й. П. (р. 1940г.).

Съдът й наложи наказание лишаване от свобода за срок от две години, като отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила. Съдът лиши подсъдимата Арияна Я. С., от право да управлява моторно превозно средство за срок от две години.

Присъдата може да бъде обжалвана и/или протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен