Чехкиня се записа първа за Летния семинар по българистика на ВТУ

Мисия

25-02-2022, 10:25

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Чехкиня от Прага е първата записала се участничка в 45. Международен летен семинар по български език и култура, който се провежда ежегодно във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Диана Хезинова е на 47 години, ветеринарен лекар по професия. Тя подаде документите си за новото издание на семинара, което ще се проведе от 11 юли до 31 юли 2022 г. във Велико Търново.

Програмата на семинара и тази година включва практически обучения по български език и шест специализирани семинара, съобразени с интересите на участниците: съвременен български език; култура и изкуство на България, българско изобразителното изкуство; съвременно българско кино; български фолклор; история и култура на България. В рамките на две седмици, участниците ще изучават български песни и народни танци. По традиция са предвидени и две екскурзии, които ще запознаят гостите с красотата на българските градове. Последните дни от семинара участниците ще бъдат на българското Черноморие в курортен комплекс Албена.

Основната цел на семинара по български език и култура е да утвърждава българистиката в чужбина.

Програма: www.bitly.com/3Gblq6f

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)