Общините са готови да осигурят убежище и подслон на наши сънародници от Украйна и на украински граждани

Мисия

24-02-2022, 22:42

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

„Общините имат пълна готовност да помогнат за осигуряване на убежище и подслон на наши сънародници от Украйна и на украински граждани. Още тази сутрин Националното сдружение на общините проведе разговор с президентската институция за възможностите за предоставяне на общински бази за наставяне. Ще търсим и местния бизнес, хотелиерите – там, където те имат възможност в зависимост от натовареността, също да помогнат при необходимост.“ Това сподели в социалните мрежи кметът на община Велико Търново и председател на Управителния съвет на НСОРБ инж. Даниел Панов.

„Държавата има своите правомощия. Хубаво е да се сформира Кризисен щаб, а с Министерски съвет, с Българския червен кръст и други организации да се уточни осигуряването не само на нощувка, но също на логистика, на хранителни продукти. Общините ще съдействат с всичко, с което е необходимо. Ако има призив на колеги кметове от Украйна, готови сме да организираме и кампании за набиране на хуманитарна помощ за градовете.

Убеден съм, че всеки българин би дал подслон, храна и би се погрижил за хората, търсещи мирен живот.“ – допълва инж. Панов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов