Изграждането на нови спортни съоръжения и ремонт на съществуващи предвижда община Велико Търново през 2022 г.

Спорт

24-02-2022, 13:20

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Ремонт на четири спортни площадки във Велико Търново ще бъде извършен през настоящата година, като са заложени 41 000 лв. за целта. Площадките се намират на ул. „Плиска“ и в кварталите „Зона Б“, „ Варуша“ и „Бузлуджа“, а средствата са заложени в общинския бюджет. Това съобщи кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов по време на заседанието на Общинския съвет, като направи кратка ретроспекция за свършеното в областта на масовия спорт от администрацията през годините. Той припомни реконструкцията на откритата лекоатлетическа писта, която се ползва без почивен ден от гражданите; ремонтът на всички спортни зали на стадион „Ивайло“; изграждането на многофункционалната спортна зала в СУ „Емилиян Станев“, възстановяването след десетилетия на Спортното училище в града и изграждането на терен „Трифон Иванов“ до него.

„Създадени са условия не само за елитния спорт, но и за масовия при децата, под ръководството на елитни педагози. Подкрепяме всяка една частна инициатива, свързана със спорта – така беше възстановен закритият басейн „Радио“. В междублоковите пространства, с европейско финансиране, са монтирани спортни уреди. Такива има и в парк „Света гора“, парк „Никола Габровски“ и парк „Бузлуджа“.“ – каза кметът на община Велико Търново.

Избран е изпълнител и предстои подписването на договор за изграждането на площадка за планинско колоездене и ролкови спортове на терена на цирковата площадка. Тя ще е с площ от 1000 кв. метра. Също там ще има зона за минифутбол, волейбол и баскетбол. Нов терен се изгражда, съвместно с Българския футболен съюз“, на ул. „Йоновка“ в старата столица, който ще се ползва за тренировъчна дейност от клубовете.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов