3,6 млн. лв. са вложени до момента по Програма „Инициативи на местните общности" на община Велико Търново

Мисия

20-02-2022, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

През 2021 год. Дебелец и Килифарево защитиха проекти и реализираха дейности за ремонт на уличната мрежа на стойност 17 000 лева по Програма „Инициативи на местните общности", доказала се вече 12-та година като успешен модел за подкрепа на местни инициативи. Това се казва в отчета на Управленската програма на общинското ръководство, който ще бъде представен на заседанието на местния парламент в четвъртък.

Въпреки тежката година по отношение на активни инвестиции, община Велико Търново се фокусира основно в реализиране на мерки по населените места на общината. Вече дванадесета година устойчива политика в инвестиране в селата е продължаващото изпълнение на Програма „Инициативи на местните общности", подкрепена изцяло от общинския бюджет. Програмата се утвърди като най-успешен модел за инициативи на местните общности с активно участие на гражданското общество в населените места на общината. Бюджетът на Програмата за изминалата година бе 500 000 лева, а от стартирането й до момента са подкрепени местни инициативи за 3 600 000 лева изцяло с общински средства.

Пет населени места са с успешно завършени проекти за ремонт на читалищни сгради общинска собственост на стойност над 61 973 лв. Това са Ветринци, Момин сбор, Ново село, Русаля и Големаните. В две населени места – Беляковец и Шемшево, са реконструирани площадните пространства на стойност над 42 700 лв.

През изминалата 2021г., в продължаващия втора година режим на работа в условията на пандемията от COVID-19, продължи изграждането и надграждането на системата за видеонаблюдение на територията на населените места в Община Велико Търново с изградени нова две системи за видеонаблюдение в с. Войнежа на стойност от 4789,21лв, както и в сградата на общинска администрация - 3ти етаж, на стойност - 1514,35лв. С изградените две нови системи общият брой на системи за видеонаблюдение в населените места е 27.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов