ПГСАГ определи участниците си в националната надпревара „Парково строителство и озеленяване“

Мисия

19-02-2022, 11:15

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

В ПГСАГ „Ангел Попов“ във Велико Търново се проведе вътрешноучилищният кръг на националното състезание по професии в направление „Озеленяване и цветарство“. С голям ентусиазъм се включиха три отбора в състезанието, готови да демонстрират своите умения и компетентности, усвоени в учебните часове по специалността „Парково строителство и озеленяване“, както и усета си към естетичното и красивото. Двата отбора бяха от 11 клас, а третият – от 9 клас. Задачата на отборите беше да аранжират кошница, букет и комплект бижута от цветя, като тези елементи се подредят на отборната маса съобразно темата, избрана от състезателите. Учителите по специалността, които организираха състезанието, инж. Зоринка Попхристова и ландш.арх. Александър Шопов, както и ръководството на гимназията са впечатлени и благодарни за подкрепата от семействата на състезателите за изработените допълнителни аксесоари във връзка с аранжировката на отборните маси. Темите на отборите, по които работиха учениците, бяха „Великден и „Баба Марта“ за 11 клас и „Сватба“ за 9 клас. Жури в състав: инж.Зоринка Попхристова – председател, и членове ландш.арх Александър Шопов и г-жа Даниела Петрова, класираха отборите както следва:

Първо място – отборът от 11 клас в състав: Памела Караиванова, Милица Генова, Калояна Тоскова, работи по темата „Великден“, като най-много точки завоюва с елементите аранжирана кошница, бижута и букет.

Второ място – отборът от 9 клас в състав: Стефани Маринова, Никол Емилова, Данимир Недев, работи по темата „Сватба“, като най-много точки спечели с елементите аранжиран букет и кошница.

Трето място – отборът от 11 клас в състав: Маргарита Митева, Иво Цветков, Мария Трифонова, работи по темата „Баба Марта“, като най-впечатляващи бяха бижутата им.

Специалната награда за идея и цялостно аранжиране на всички елементи по критериите на състезанието получи отборът на 9 клас.

Победителите, заели престижното първо място, продължават в надпреварата за умения и компетентности по специалността „Парково строителство и озеленяване“ на национално ниво в град Бургас.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов