Малката Мария има нужда от помощ, за да може да ходи

Животът

19-02-2022, 11:30

Снимка:

фейсбук

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

С трогателен разказ в социалните мрежи една майка търси помощ, за да може дъщеричката и ходи нормално. Радка Морчева и семейството и се нуждаят от средства за малката Мария:

„Обръщаме се към всички вас с молба за помощ. Спешно ни е нужно съдействие да направим операция на дъщеря ни, Мария в чужбина - за да може да ходи и да бъде нормална. Сумата от 11 000 евро е непосилна за нас! Нека всеки да ни помогне с колкото и каквото може, за да помогнем на детето си!

Нашето първо детенце Мария се роди на 16.08.2011г.. Това беше, както най-радостният момент в живота ни, така и най-ужасяващия. Роди се с оплетена пъпна връв около десния крак в следствие на което той беше изкривен и по малък. Докторите бяха меко казано ужасени от това, което виждат, а на мен никой нищо не пожела да ми каже в първите минути. На всичките ми въпроси отговора бе мълчание. След известно време се върнаха доктора и акушерката за да ми съобщят, че има проблем с дясното краче и на сутринта ще дойдат специалисти (ортопеди), за да дадат становище. Казаха ще се оправи бъдете спокойни. Но и това не е всичко…. Тогава ни съобщиха по възможно най-нетактичния начин, че има липсващи пръсти на ръцете. Това бе поредния шамар за скромните осем часа след раждането на така чаканото дете. Изпратиха ни в София но след като детето навърши 3 месеца, само там щели да я оправят. Но уви и това не се случи. Премина през 12 операции, като първата беше едва на 5 месечна възраст. На всеки три месеца беше отново оперирана и винаги казваха ще се оправи. Да но това така и не се случи. Най тежката операция бе да и счупят крака, за да оправят положението на ходилото. Последствията от толкова много операции са схващания, болки, скъсяване, почти никакво усещане и ледено студен крайник. Тогава със съпруга ми решихме, че не може да продължава това мъчение на детето ни. Отново отидохме в София в Клиниката по ортопедия в Горна Баня, където се лекува детето. От там след преглед и поредния рентген ни казаха, че отново трябва да се оперира. Но не сме и предполагали, че ще искат да оперират другия крак. Тогава решихме, че ще потърсим и друго мнение, за да сме сигурни в решението си. След много търсене намерихме вариант за лечение в болница в Турция. След консултация уточниха, че една операция ще изправи ходилото и ще удължи крака. Точно сега е моментът да се направи и е много важно да не го изпуснем!

За съжаление средствата с които разполагаме не стигат, за да покрият операцията и последващите интервенции. Първоначалната офертата, която ни изпратиха е 11 000 евро, но ни предупредиха, че няма да е финална до завършване на лечението.

Имаме по малко детенце на 3 годишна възраст, което е съпричастно със съдбовната история на кака и се вълнува заедно с нея.“ – сподели Радка Морчева.

Ако имате възможност и ви е докоснала историята на майката на малката Мария, може да помогнете на дарителската сметка:

BG43FINV91501317600792

Бенефициент: Мария Йорданова Морчева



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов