Кооператорка, присвоила над 100 000 лв., жали условна присъда

Крими

19-02-2022, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Жена заемала ръководна длъжност в потребителната кооперация в Миндя, жали в Окръжен съд Велико Търново постановената и на първа инстанция условна присъда.

През 2019 г. Районен съд – Велико Търново  е признал подсъдимата Славка Д. П., за виновна в това, че за периода от 1.01.2008г. до 18.05.2016г. в град Велико Търново при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице присвоила поверените и да ги пази и управлява пари в общ размер на 102 746,98 лева, собственост на ППЗК "Доверие - Миндя" село Миндя, община Велико Търново, представляващи изтеглените без основание суми от банковата сметка на кооперацията. Длъжностното присвояване е в големи размери. Първоинстанционният съд я е осъдил на три години лишаване от свобода, като е отложил изпълнението на така наложеното  наказание за срок от четири години /условно/.

Районен съд – Велико Търново е лишил Славка Д. П. от право да заема длъжността председател на производствено-потребителни земеделски кооперации, да участва в контролни органи и управителни органи на такива кооперации за срок от три години.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано въз основа на въззивна жалба на подсъдимата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов