Малки и големи в Ресен изработиха над 700 мартеници, за да възстановят изгорял дом

Мисия

18-02-2022, 14:07

Снимка:

кметство Ресен

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Всеки празник носи радост на малки и големи. Отбелязването на Баба Марта е един от най-хубавите празници за българите. Тази година, по инициатива на кметство Ресен, бе открита благотворителна изложба с кауза в помощ за възстановяване на щетите от възникналия пожар в дома на Десислава Димитрова.

В инициативата се включиха деца и младежи от Център за работа с деца и младежи „Отвори очи“ , членове на Клуб на пенсионера и инвалида „Надежда“ , но най ентусиазирани и активни бяха учениците от ОУ „Хр.Ботев“ и децата от Детска градина „Вяра , Надежда и Любов“.

Красиво подредени в пъстра палитра в Клуба на пенсионера и инвалида днес бяха изложени над 700 мартеници и сувенири, ръчно изработени от естествени материали. В тях сръчните ръце на малки и големи са вплели много любов и доброта .

Кметът на с. Ресен Йорданка Колева откри благотворителния базар и благодари на всички, включили се в инициативата – на учениците за тяхната съпричастност, на преподавателите , че възпитават хора с добри сърца , на възрастните, че предават българските традиции на младото поколение. Призова всеки да закупи мартеничка – късче бяло-червена усмивка, наречена за здраве и обяви, че събраните средства ще са дарение в помощ на Десислава Димитрова за възстановяване на щетите от пожара в домът и.

Благотворителният базар ще бъде разположен до 01.03.2022 г. всеки работен ден от 10:00 ч. до 17:00 часа пред Клуба на пенсионера и инвалида, а при лошо време продажбата на мартенички ще се извършва в клубът.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов