4 катастрофи са станали при КПП-то на Хаинбоаз, от МВР призовават шофьорите да спазват ограниченията

Животът

18-02-2022, 12:50

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Във връзка с увеличения миграционен натиск и зачестили случаи на установяване на незаконно пребиваващи чужденци във вътрешността на страната е издадено разпореждане от главния секретар на МВР за провеждане на специализирани полицейски операции на територията на цялата страна.

В изпълнение на разпореждането още през декември миналата година на територията на Областната дирекция на МВР във В. Търново е изграден контролно - пропускателен пункт в района на Прохода на Републиката и е въведена временна организация на движението. Пътните знаци за намаляване на скоростта са поставени, съгласно изискванията на Наредба № 18 за сигнализацията на пътищата с пътни знаци, съобщават от пресслужбата на Областната дирекция. Преди навлизане в обособения контролно пропускателен пункт е въведено плавно намаляване на скоростта от 60 на 40, 30 и при навлизане в самото КПП максималната скорост на движение е 10 км/ч.

При извършване на проверки от полицейските служители е установено, че масово не се спазват въведените ограничения при навлизане в контролно-пропускателния пункт, с което се застрашават здравето и живота на проверяващите и проверяваните лица. За броени дни са реализирани 4 пътно-транспортни произшествия и с цел ограничаване на предпоставките за тежки пътни инциденти, са предприети конкретни действия от служители на Пътна полиция. На мястото се осъществява явен и превантивен контрол с всички законови средства, а задачата е - запазване здравето и живота на намиращи се на пътното платно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов