Рецидивист жали ефективна присъда за серия кражби от магазини

Крими

13-02-2022, 10:30

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Рецидивист обжалва присъда от 4 години затвор при първоначален строг режим за серия кражби от магазини. С решение от 2021 г. Районен съд – Велико Търново е признал 64-годишният Иван Д. за виновен в това, че в периода от 26 до 30 октомври, от магазини в Долна Оряховица и с. Обединение задигнал кутии с цигари от различни марки и видове, на обща стойност 2 967.70 лева. Деянията са извършени при условията на продължавано престъпление и на опасен рецидив. Дръзкият апаш прониквал в търговските обекти с взлом като използвал отвертки и други инструменти, а открадната стока превозвал с лек автомобил марка „Фолксваген Голф“.   

Първоинстанционният съд постановил ефективна присъда за злосторника, както и да заплати на "У. – Н." ООД - Долна Оряховица, сумата от 1 659,90 лева заедно с лихвата, като обезщетение за причинените на дружеството имуществени вреди в резултат на извършеното престъпление.
Делото в Окръжен съд – Велико Търново ще се гледа на 17 февруари и е образувано въз основа на въззивна жалба от подсъдимия и протест на Районна прокуратура – Велико Търново. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов