Изложба на възпитаници на СУ „Емилиян Станев“ гостува в МОН

Мисия

12-02-2022, 10:30

Снимка:

МОН

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова откри изложба на възпитаници на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Експозицията е подредена в Ротондата на Министерството на образованието и науката в София. На откриването присъстваха и главният експерт по изобразително изкуство Галя Георгиева, началникът на Регионалното управление на образованието в старата столица инж. Розалия Личева и директорът на гимназията Кина Котларска.

В експозицията има около 50 работи на 50 ученици от 8 до 12 клас, които учат в паралелките с профил „Изобразително изкуство“ и професионалната паралелка „Графичен дизайн“.

Рисунки, графики, живописни платна, портрети, декоративни и фигурални композиции, проекти по графичен дизайн, сред които разработки за лого, графичен знак и плакати са включени в изложбата. „Всички работи са правени по учебни задания, но учениците са подходили изключително творчески към поставените им задачи. Трябваше ни доста време да подберем измежду прекрасните картини и проекти на нашите ученици наистина най-добрите, защото идеята е тази експозиция да бъде визитка на училището ни“, коментира зам.-директорът на СУ „Емилиян Станев“ Анна Павлова.

Директорът на училището Кина Котларска, зам.-директорът Анна Павлова и преподавателите по изобразително изкуства и графичен дизайн Маргарита Рачева, Галя Хаджиатанасова и Венцислав Цонев и девет от най-активните ученици, които са и автори в изложбата, присъстваха на нейното откриване в Министерството на образованието и науката.

Изложбата е първата от поредицата прояви, посветени на 40-годишнитата на СУ „Емилиян Станев“. Събития по повод тази годишнина ще има чак до юни, но най-наситена е програмата през февруари. Патронният празник на гимназията е на 28 февруари и той ще бъде отбелязан с концерт в Актовата зала на училището.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)