За пореден път учениците от ПГСАГ „Ангел Попов“ с призови места в национален конкурс

Мисия

12-02-2022, 09:45

Снимка:

ПГСАГ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Дебора Николаева, 11 клас и Ана-Мария Недялкова, 10 клас от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“, град В.Търново, специалност „Интериорен дизайн“, се класираха на първите места от над 1500 участници на националния конкурс за детска рисунка „Свети Трифон Зарезан“, град Сунгурларе 2022, който е от Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022г. Ръководител на ученичките е госпожа Даниела Петрова, старши учител практическо обучение в гимназията.

Целите на конкурса са да се съхрани и популяризира българския народен обичай „Трифон Зарезан“, да се подпомогне развитието на детското творчество и въображение като се насърчава развитието на вече откритите таланти и се подпомага тяхното усъвършенстване.

Наградите за първенците на конкурса са два вида – статуетка и медал. В раздел „Живопис и графика“ Дебора Николаева получава златна статуетка, а Ана-Мария Недялкова - сребърен медал.

От ПГСАГ „А. Попов“ с творби от изящното и декоративното изкуство участваха в националния конкурс 7 ученици под ръководството на г-жа Даниела Петрова, старши учител практическо обучение и 8 ученици под ръководството на г-жа Магдалина Чолакова, учител практическо обучение.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов