Дигитализацията в туризма събра студенти, преподаватели и бизнес на онлайн среща във ВТУ

Животът

11-02-2022, 08:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Катедра „Туризъм“ при Стопански факултет на Великотърновския университет, продължава да среща своите студени и заинтересовани лица с практици и иноватори в туристическия сектор. Последната среща засегна изключително актуалната тема за дигитализацията в туризма, която присъства в учебния план на специалност „Туризъм“ в няколко лекционни курса. Гост-лектор беше Александър Алексиев, експерт в туризма с 25 годишен опит.

Александър Алексиев разказа на кратко за своя опит в туризма и годините, в които дигитализацията в България протича с променлив успех. Той запозна аудиторията с най-модерното и иновативно предлагане на българския туристическия пазар, а именно технология свързана с идентифициране и създаване на пръстов темплейт, който се превръща и запаметява като цифров код. Като част от екипа, който популяризира иновативната технология сред хотелиери, той споделя, че не всички са готови да приемат новото и различното, но пък за радост сред бизнеса има предприемачи и мениджъри, с желание за подобряване на работните процеси чрез дигитализация. Интересът за предстоящия летен сезон е голям и много от хотелите са готови да се модернизират и постигнат по-висока конкурентоспособност чрез новите технологии.

Представената иновация не изключва човешкия фактор на рецепция, „но по-скоро нейните функции ще бъдат ограничени и насочени към преживяването на туриста“ уточни Алексиев.

Лекторът отправи послание към младите хора „винаги да се търси различното, да се установят проблемите пред бизнеса и да се намерят работещи решения чрез иновации. От това зависи успехът на една идея“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов