Тръгва делото за убийството на земеделец, разбунило Свищов

Крими

10-02-2022, 15:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Владимир В., на 39 години, за убийство на едно лице и причиняване на телесни повреди на три лица.

Обвинението срещу Владимир В. е за това, че на 12.07.2020 г., в гр. Свищов, в механа, по хулигански подбуди и с особена жестокост умишлено умъртвил В. Г., на 45 години и умишлено причинил телесни повреди на повече от едно лице – леки тесни повреди на И. Г., М. Г. и О. А.

На 11.07.2020 г. пострадалият Валентин Г., заедно с баща си И. Г. и брат си М. Г., съпругите им, О. А. и други работници от семейната им фирма посетили механа в града. Те празнували закриването на жътвената кампания. Докато били в заведението, възникнал конфликт между тяхната компания и група жени, празнуващи рожден ден, които се оплакали на сервитьора, че О. А. постоянно ги притеснява. Във връзка с това пострадалите били предупредени да не безпокоят останалите посетители. Засегнати от това, те потърсили обяснение от обвиняемия Владимир - син на управителката на заведението, защо сервитьора ги бил предупредил, че могат да ги изгонят от заведението. Конфликтът постепенно ескалирал и спорът между пострадалите и обвиняемия прераснал в сбиване. В резултат на побоя, нанесен от обвиняемия, Валентин Г. получил травми, несъвместими с живота.

Убийството потресе жителите на града и ги раздели на два лагера. Едните подкрепяха семейството на жертвата, другите считаха, че Владимир, който е треньор по бойни изкуства, се е намесил, за да защити майка си, в спор с която влязъл Валентин.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов