Окончателно: 18 години затвор за зверско убийство на жена в Горна Оряховица

Крими

10-02-2022, 11:36

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на  Окръжна прокуратура – Велико Търново, мъж за причиняване на смърт, след нанесен побой на 40-годишна жена, с която живеел на съпружески начала.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Велико Търново. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение. Съдът е признал Николай Кънев за виновен за това, че на 10.11.2018 г. в гр. Горна  Оряховица, в жилище,  умишлено умъртвил Мария П., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Той е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце причинил на Светльо С. средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма.

Трагедията се разигра на 10 ноември, около 17,30 часа. 36-годишният Светльо, който е наркозависим, алармирал, че е намерил в жилището си мъртва 40-годишната жена. Подал сигнал до полицията, а съдебните медици констатирали смъртта, която била настъпила в следствие на множество рани. Самият мъж, който е открил трупа, е в болница със счупен череп и наранявания от нанесен му побой. Когато криминалистите отишли в апартамента, установили следи от жесток бой, а помещенията били оплискани с кръв.

При разпитите задържаният Николай Кънев разказал, че Мария, която е разведена, била негова приятелка. В петък вечерта отишли на гости на Светльо. След като пили алкохол, Мария започнала да се задява със Светльо. Николай изпаднал в ярост и между тримата избухнал скандал, който прераснал в меле. Ревнивият мъж се нахвърлил върху стопанина на жилището, а след това започнал да нанася удари на Мария. Жената била пребита с юмруци и ритници и по-късно издъхнала от тежките наранявания. След като установили, че Мария е мъртва, Светльо подал сигнал в полицията, а Николай избягал.

Безработният и криминално проявен Николай беше обявен за общодържавно издирване. По-късно полицията го арестува край местната автогара. От деня на убийството Кънев се укривал по входовете на жилищните кооперации в района.

За извършеното престъпление Николай Кънев е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода  при първоначален строг режим, както и да заплати на гражданските ищци обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 320 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен