Велико Търново почита Трифон Иванов с детски футболен турнир

Спорт

10-02-2022, 10:26

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

С детски футболен турнир във Велико Търново ще бъде почетена паметта на легендарния български футболист и почетен гражданин на Старата столица Трифон Иванов. На 13 февруари се навършват шест години от преждевременната кончина на „Железния защитник“.

Възпоменателният турнир започва в 9:30 ч. тази неделя и ще се състои на тренировъчния терен с изкуствено покритие, който носи името на Трифон Иванов и се намира до Спортното училище. На Футбол 7 ще премерят сили два отбора от школата на „Етър“, „Болярчета“, „Локомотив“ /Г. Оряховица/ и „Ботев“ /Дебелец/. Включва се и отбор от момичета от школата на „виолетовите“. Организатори са Общината, Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“, ФК „Етър Велико Търново“ и Зоналният съвет на БФС във Велико Търново.

„Турнирът няма състезателен характер, идеята е едни от най-малките футболисти от региона да поиграят, като в същото време научат и повече за една от легендите на българския футбол и почетен гражданин на В. Търново“, коментира Петко Павлов - директор на ОП „Спортни имоти и прояви“.

В 11:00 часа на терена ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на бившия капитан на националния отбор по футбол. Ще бъде оформен и паметен кът, пред който да бъдат положени венци и цветя.

На панихидата в памет на Трифон Иванов са поканени негови близки, приятели и всички, които помнят и обичат големия футболист.

В старопрестолния град пазят жив спомена за бившия капитан на националния отбор по футбол. Новият футболен терен с изкуствено покритие носи името на Трифон Иванов. Общината всяка година връчва награда на негово име на млад футболист от школата на „Етър“ и организира през лятото съвместно с БФС турнир по футбол за деца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов