ВТУ организира 15-ти Математически турнир за ученици от XI и XII клас

Мисия

06-02-2022, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

15 Математически турнир за ученици от XI и XII клас ще се проведе на 6 март от 9 ч. Организатори са Факултет "Математика и информатика" на ВТУ,  Регионално управление на образованието – Велико Търново и  Съюзът на математиците в България - Секция „Великотърновски университет“.

Темата на конкурса е във формат тест, който включва 12 задачи от затворен тип, 5 със свободен отговор, 3 задачи, за които е необходимо пълно описание на решенията и една допълнителна задача на журито. Крайният срок за регистрация на учениците е 04.03.2022 г. (петък) до 16:00 часа. За участието в турнира не се заплаща такса.

Математическият турнир ще се проведе онлайн, като линк към темата и подробни указания ще бъде изпратен на всеки участник в турнира, на посочената при регистрация електронна поща. Условията на задачите ще бъдат активирани в 9:00 часа на 6 март. Времето за решаване на задачите е 3 астрономични часа. Резултатите от турнира са валидни за кандидатстване в специалностите Информатика, Компютърни науки, Софтуерно инженерство, Информационно брокерство и дигитални медии и Педагогика на обучението по математика и информатика на ВТУ. Получената оценка от всеки участник има валидност две години, включително годината на получаване.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов