Мая Радева е новият шеф на РИОСВ – Велико Търново

Животът

01-02-2022, 18:08

Снимка:

областна администрация

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител Людмила Илиева днес проведе среща с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. Те обсъдиха въпроси,  касаещи околната сред и водите за област Велико Търново и теми предизвикали обществено вълнение. Министър Сандов сподели, че относно проведения експертен-екологичен съвет трябва да успокоим гражданите на Павликени и околността, че процедурата по казуса Върбовка е още в предварителен етап. Според министъра няма нищо одобрено и тепърва предстои да се види дали ще има мотивирани становища и какво ще бъде решението на директора на РИОСВ – Велико Търново.
„Ако се стигне до моя кабинет и моето бюро, ако има такова развитие на ситуацията, аз ще го върна за преразглеждане поради факта, че,  запознавайки се с преписката, виждам множество процедурни нарушения в целия този период от време, което налага ново разглеждане и връщане в начален етап на тази процедура“, каза министър Сандов.
Министърът представен и новия директор на РИОСВ Велико Търново г-жа Мая Радева. Тя има опит в управлението на защитени територии била е директор на природен парк „Българка“ в продължение на 12 г. Била е еколог на община Трявна 13 г. и еколог на предприятие в община Трявна. Министър Сандов сподели, че е убеден, че тя ще успее да се справи отлично със задълженията си и да бъде гарант за областите Велико Търново и Габрово за защита на околната среда и водите, които имат своето пряко въздействие върху здравето на хората.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен