„Етър“ разгроми „Кюстендил“ с 5:0 в Рила

Спорт

29-01-2022, 15:45

Снимка:

ФК Етър

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

„Етър“ разгроми с 5:0 третодивизионния ФК „Кюстендил“, който е в челната тройка на класирането в Югозападната Трета лига. Мачът се игра на стадион „Рила“ в едноименния град. „Виолетовите“ продължават без загуба в контролите, като досега са записали три победи и едно реми, а във втори пореден мач не допускат гол.

Двамата чужденци на проби Жан-Пиер да Силва и Уилсън Фелипе бяха пуснати от Веселин Великов като титуляри, за да прецени качествата им. Христо Димитров, който вкара неотдавна хеттрик срещу „Загорец“, сега се отличи с гол и две асистенции.

„Етър“ започна в състав: Анатоли Господинов, Кольо Станев, Мариян Иванов, Николай Дичев, Георги Александров, Радослав Апостолов, Николай Янков, Цветомир Тодоров, Жан-Пиер да Силва, Уилсън Фелипе, Христо Димитров.

“Болярите” започнаха ударно и поведоха още в 3-ата минута от дузпа. Радослав Апостолов бе фаулиран в наказателното поле и сам реализира от бялата точка отсъдения наказателен удар – 1:0. Резултатът бе удвоен в 18-ата минута – след центриране от корнер Христо Димитров засече топката в мрежата за 2:0. Преднината набъбна до 3:0 в 25-ата минута. След бърза контраатака и асистенция на Христо Димитров опитният Цветомир Тодоров вкара първия си гол след завръщането в “Етър”.

След почивката в игра влязоха и останалите футболисти. “Етър” имаше тотално превъзходство през целия мач, създаде още ред положения, но резултатът се запази чак до 77-ата минута, когато отново Христо Димитров намери Христо Марков и юношата на етърци се разписа за 4:0. В 89-ата минута след ъглов удар Мариян Иванов засече топката и нацели гредата. След това тя попадна в юношата Борислав Марков и след силен удар от границата на наказателното поле и рикошет в крак на защитник се стигна до крайното 5:0.

Следващата седмица на „виолетовите“ предстоят още две проверки – в Дупница срещу „Марек“ и в Благоевград с местния „Пирин“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов