Учители от СУ „Николай Катранов“ – Свищов са победители в Националния конкурс за STEM науки в България

Мисия

27-01-2022, 14:08

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

 

Педагозите г-жа Йорданка Илиева и г-жа Елена Илиева от СУ "Николай Катранов" са национални победители в категория „DIGITAL EXCELLENCE“ в 5-ия Национален конкурс за STEM науки в България, в който са участвали 125 учителски проекта.

Като Национални победители те ще получат сертификати и златни медали, както и списанието „STEM образование, иновации и знание“, в което ще бъде публикувана тяхната разработка на тема „Демонстрации на електрически вериги с „Ардуино“ в часовете по физика и астрономия, информатика и информационни технологии“.

Двете учителки участват за трети път в конкурса и традиционно са сред отличените учители. Съгласно регламента на конкурса SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учител, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии, програмирането, софтуерните технологии и други дейности, свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.

В тазгодишното издание на конкурса сред победителите на областно ниво при учениците бе класиран и Константин Тодоров от IX „а“ клас на СУ „Николай Катранов“. Проектът му „Ядрената енергия“ ще бъде публикуван заедно с най-добрите ученически разработки в третата книга „STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"