Даниел Панов: Аварийният ремонт на моста в Дебелец не е приключил

Мисия

27-01-2022, 09:56

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Аварийният ремонт на каменния мост в Дебелец не е приключил. Това каза кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов в отговор на питане на общинската съветничка Елена Чамуркова спазени ли са изискванията на закона при строителните дейности.

Кметът припомни, че след наводнението през 2014 г., което сериозно засегна Дебелец, община Велико Търново кандидатства пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за възстановяването на моста. Проектирането е на стойност 21 000 лв. Работният проект е съгласуван с Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство. Извършени са укрепване на стълбовете и дълбоко префугиране, възстановяване на настилката. В процеса е възложен работен проект на консервационно-реставрационните дейности по каменната зидария и парапети. Използван е камък, устойчив на влага, който се консервира с времето. Той е използван в много други градове, например като мостът на Колю Фичето в Бяла.

„Строително-ремонтните дейности продължават, те не са приключили. На коментарите, че ремонтът е извършен толкова бързо - колко трябваше да чакаме – да падне мостът ли? Ремонтът е аварийно-възстановителен. Обектът все още не е приет от комисия и средства към изпълнителя не са изплатени. Затова нека не се използва обектът за извличане на дивиденти, най-вече политически.“ – подчерта инж. Даниел Панов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов