Осъдиха двама, пребили безпричинно компания в търновски парк

Крими

26-01-2022, 15:26

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново обвиняемите Р. И. и М.А (непълнолетен) са признати за виновни за това, че на 10.07.2021 г. в  парк „Марно поле“, в съучастие с  М.М., чрез нанасяне на удари с ръце и крака, умишлено и по хулигански подбуди,  причинили  средна телесна повреда на едно лице и лека телесна повреда на три лица.

Около 3 часа след полунощ обвиняемите били в парка, където видели пострадалите. Без причина отишли при тях и им нанесли побой.

За извършеното хулиганство Р.И е осъден на две години лишаване от свобода, което наказание е отложено с изпитателен срок от три години. На непълнолетния М. А. е наложено наказание  пробация за срок от една година с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и  ограничения в свободното придвижване (забрана да посещава парк „Марно поле“ в гр. Велико Търново и забрана да напуска жилището, което обитава за времето от 21.30 ч. до 06.00 ч.).

Наказанията на двамата обвиняеми са наложени след одобрени от съда споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди. По отношение на третият извършител– М.М., който не е признал вината си, наказателното производство продължава в съда по общия ред.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)