Пожар остави без дом семейство в горнооряховското село Драганово

Животът

26-01-2022, 13:53

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Пожар остави без дом семейство в горнооряховското село Драганово. За щастие, пострадали хора няма. 61-годишният Георги Томов усеща през нощта, че нещо не е наред. Той се занимава от години с отглеждане на декоративни цветя в оранжерии, разположени до дома му. През миналата година в една от оранжериите, които тогава се отоплявали с газова бутилка, избухнал пожар, който обаче бързо бил овладян. След това стопанинът започнал да отоплява оранжериите с електричество. Вероятната причина за сегашния огнен ад е късо съединение в електрическата инсталация. От оранжерията пламъците бързо се прехвърлили върху дървената веранда на къщата, която също лумнала. След подаването на сигнала на място  пристигнали три противопожарни автомобила, които изгасили пламъците. Трудности за екипите на противопожарната служба създават и метеорологичните условия – температурата е била -15 градуса. Така огъняг тлее с часове.

Освен цялата покъщнина и дома, изгорели са и част от оранжериите. „Гореше като факел. Нищо не можеше да се направи. Нямаше спасение, тъй като всичко е дърво”, казва синът на Георги Павлин Томов.

В социалните мрежи вече започна кампания за набиране на средства и дрехи за пострадалите. В момента семейството е настанено при съседи. От днес се организира дарителска кампания, като в 4 обекта в селото ще има кутии за дарения. Ще има нужда от доброволци за разчистването на изгорялата къща и постройки, заяви кметът на селото Светослав Иванов.

Всеки, който иска да помогне може да го направи с дарение на разкритата банкова сметка:

Райфайзен Банк

IBAN:BG18RZBB91551005097549

BIC:RZBBGSF

Мариола Минчева Томова

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)