Джудистите от спортен клуб „Ипон - 87“ – Елена с достойно представяне на Държавното първенство

Спорт

25-01-2022, 11:08

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Държавното първенство по джудо за мъже и жени се проведе в град Пазарджик на 22 и 23 януари. На турнира взеха участие 399 състезатели от 40 клуба от цялата страна. Всеобщото мнение на треньори и участници е, че това е най-силният шампионат от години насам. В събитието показаха уменията си почти всички национални състезатели, завоювали медали от световни и европейски първенства, както и призови места от последните две олимпиади.

В оспорвания шампионат се включиха и четирима джудисти от спортен клуб „Ипон - 87“ в град Елена, водени от своя треньор – Иван Мирянов. Те показаха мъжество и добри битки на тепиха. Стефан Цончев в категория до 73 кг се пребори за влизане в челната десетка и зае девето място сред 46 състезатели. Мирослав Тодоров записа добро представяне в конкуренцията на 37 джудисти. Той също стана девети в категория +100 кг. Йордан Мирянов пък е тринадесети в съперничеството на още 25 джудисти до 100 кг.

Въпреки голямата конкуренция, представянето на еленските мъже от спортен клуб „Ипон - 87“ е повече от достойно. Нека това е само едно добро начало за тяхната спортна 2022 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов