Условна присъда получи 56-годишен търновец, бил и следил бившата си приятелка

Крими

20-01-2022, 15:57

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, 56-годишен бе осъден за неспазване на заповед за защита от домашно насилие, причиняване на леки телесни повреди и следене на бившата му приятелка. Осъден е на една година лишаване от свобода, което наказание на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

К.С.  е признат за виновен за това, че в периода 11.07.2020 г. - 04.02.2021 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, не изпълнил заповед за защита, издадена от Районен съд гр. Велико Търново, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо бившата си приятелка и заповед за защита, издадена от същия съд, с която му се забранява да приближава пострадалата, жилището което обитава, местоработата ѝ, както и местата за социални контакти и отдих за срок от 9 месеца.

К.С. е осъден и по още две обвинения. В периода 02.09.2020 г. - 03.10.2020 г. в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, той причинил на пострадалата леки телесни повреди, като деянията са извършени в условията на домашно насилие. В периода 21.01.2021 г. - 04.02.2021 г. в гр. Велико Търново, К.С. системно следил приятелката си, като заставал и стоял пред дома ѝ, наблюдавал жилището ѝ, а когато излизала извън него, я следвал с лек автомобил, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Присъдата на Районен съд – Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)