Ремонтират тази година 150 км пътища в областта, сред тях и участъци от третокласната пътна мрежа

Животът

15-01-2022, 09:30

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Ремонт на 150 км пътища в област Велико Търново предвижда за настоящата година Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На 71 км от тях ще се извърши основен ремонт, като са включения и участъци от третокласната пътна мрежа. Това стана след работна среща във ведомството. Гражданите могат да правят предложения кои пътища да бъдат включени в новата програма за ремонт на републиканската пътна мрежа за 2022 г. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите.

Картите с определените трасета по области са публикувани на страниците на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.

До края на годината е реалистичният срок за започване на основен ремонт и на пътищата в българската част на Дунав мост, сочат разчетите на пътната агенция.

Също тази година е предвидено да се обяви обществена поръчка за изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение – тип тунел, на прохода Троян – Кърнаре.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов