Димитър Николов: Улиците съвсем скоро ще останат на тъмно

Мисия

13-01-2022, 14:52

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Днешният пленарен ден не премина без словестни сблъсъци. Темата за високите цени на електроенергията предизвика дебат между народните представители. Сметките на общините за улично осветление се очертава да бъдат двойно и тройно по-високи заради рекордно високата цена на електроенергията. От парламентарната трибуна изказване по темата направи и народният представител от Великотърновски избирателен район Димитър Николов. Той даде за пример как Община Горна Оряховица ще се бори с високите цени на тока като пести от улично осветление.

„По време на кампанията през октомври предупреждавахме, че Общините ще останат на тъмно, ако не се намери работещ механизъм за компенсации. Тревогите ни се оказаха основателни. Кметове, колегите от общинските съвети обсъждат въвеждане на режим на уличното осветление. Уличното осветление е от онези публични услуги, които най-пряко засягат българските граждани, защото хората се интересуват от това, което се случва на тяхната улица. Прекрасно знаем, че ако улиците останат неосветени в малките часове, това е реална предпоставка за увеличаване на престъпността.”, категоричен е Николов.

По думите на народния представител, промяната в качеството на живот на българските граждани ще продължи да пада, ако не се приложат бързи и ефективни мерки за подкрепа на крайните потребители извън бита.

„ Като представител, който идва от местното самоуправление, съм се ангажирал да бъда един застъпниците и гласовете на българските общини в Народното събрание.За разлика от други колеги от нашия избирателен район, не съм забравил от къде съм тръгнал, защо съм в НС и къде отивам.“, допълни депутатът.

Разходите за уличното осветление се покриват изцяло от местните данъци и драстичното увеличение на електроенергията води до орязване на средствата, планирани за други общински дейности.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов