11 561.11 лв. събраха „Приятели на животните – Велико Търново“ на Коледния базар

Мисия

10-01-2022, 13:40

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

11 561.11 лв. събраха „Приятели на животните – Велико Търново“ на Коледния базар. Сумата е с 2000 лв. повече от миналата година. 7 000 лв. от събраните пари ще отидат за 100 талона за безплатни кастрации на бездомни женски котки. Талоните ще се дават от тази седмица и ще трябва да се използват до 31.03.2021.

От „Приятели на животните“ припомнят, че община Велико Търново  също осигурява безплатни кастрации на котки в приюта за животни в Шемшево.

2000 лв. от събраните от доброволците средства ще отидат именно за общинския приют за кучета. Те ще се използват за поставяне на улуци на навесите с клетките, така че водата да не се просмуква в самите клетки и кучетата да са на сухо. Ще се купят обезпарзитяващи средства, някой по-специфични лекарства, поводи, каишки, консерви и други необходими за кучетата консумативи.

Тази година от организацията „Приятели на животните – Велико Търново“  ще направят и клетка за разходки в приюта, за която събираха средства в продължение на няколко години.

500 лв. от средствата от Коледния базар са дарени на приюта в Разград, от където бяха предоставили за продажба благотворителни магнитчета.

„300 лв. са за Томи и Мариана, които се грижат за котките на „Варуша“ и бяха предоставили на базара благотворителни календари за продажба. Останалите 1761,11 лв. ще се използват за сметки по ветеринарните клиниките за месец януари, тъй като годината започна "ударно" за нас с много тежки случаи за лечение. Благодарим на доброволците, без които къщичката нямаше да бъде постоянно отворена! През месец февруари ще започне и продажбата на ръчно изработени от нас мартеници с цел събиране на средства за лечение на бездомни животни. За миналата година сме помогнали на над 150 животни и сме кастрирали 120 женски и десетина мъжки бездомни котки и няколко кучета. На Коледния базар бяха събрани и храна за котки и кучета, одеяла и други консумативи за животните. Благодарим ви, мили хора, които дарявахте за бездомничетата!“ – споделят от „Приятели на животните – Велико Търново“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов