Оставиха в ареста 22-годишен бандит, пребил и ограбил жена

Крими

07-01-2022, 18:25

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняем за грабеж и държане на наркотични вещества. 

П.Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 05.01.2022 г. в град Велико Търново, до парк „Бузлуджа“, отнел от владението на жена без нейно съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – парична сума в размер на 2000 лева, дамска чанта, четири мобилни телефонни апарата, златни обеци и други вещи, всички на обща стойност 1481, 50 лева, като употребил за това сила - нанесъл удари с юмруци в задната част на главата на пострадалата, съборил я на земята и продължил да я удря с юмруци в лицето.  22-годишният мъж е обвиняем и за това, че 05.01.2022 г. в град Велико Търново без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите държал високорискови наркотични вещества – амфетамин  на стойност 44,64 лева.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност то да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд- Велико Търново е уважил искането на  прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов