Осем смелчаци скочиха за Богоявленския кръст в Дебелец, спаси го 19-годишният Мариано

Животът

06-01-2022, 14:34

Снимка:

кметство Дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

19-годишният Мариано Маринов извади Христовия кръст на Йордановден в Дебелец. Общо осем бяха смелчаците, които скочиха във водите на река Белица край Стария мост – Ивайло Йотов на 39 г., Мартин Стойков, Стелиян Иванов и Елиан Парашкевов, и тримата на 18 години, 17-годишните Виктор Петров и Йордан Йорданов, и Тихомир Киров на 34 години.

На победителя Мариано Маринов кметицата на Дебелец Снежана Първанова връчи парична награда. Всички останали получиха дар - хавлиена кърпа. По традиция за гостите на празника беше раздаден курбан за здраве, вино и емблематичния за Кметството календар с фотоси на случилото се през годината.

„Здраве и благополучие в мислите и делата през цялата година за всички. Господ да ни даде сили да се справим с всяко предизвикателство. Да ни е на добро и на късмет спасяването на кръста от момчето“. Това пожела на присъстващите на празника кметицата. Тя благодари за всеотдайната подкрепа на екипа на Домашен социален патронаж – гр. Дебелец, който отново приготви за празника вкусния боб и на приятеля на Кметство Дебелец Людмил Максимов, осигурил за поредна година обредния хляб.

Богоявленския водосвет извърши отец Пимен.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов