Предизвикателствата и възможностите на туризма събират на форум в Търново евродепутати и експерти

Мисия

06-01-2022, 10:39

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Четвъртото медийно събитие от инициативата на БТА „Български гласове за Европа“ ще се състои в пресклуба на агенцията във Велико Търново на 10 януари/понеделник/ от 10.00 часа, а акцентът ще бъде туризмът.

Очаква се конференцията „Български гласове за Европа: туризмът - предизвикателства и възможности“, да открият евродепутатите Ева Майдел, Цветелина Пенкова и Петър Витанов, кметът на Велико Търново Даниел Панов, както и генералният директор на БТА Кирил Вълчев, който ще модерира дискусията. Приветствие към участниците ще отправи областният управител Людмила Илиева.

В дискусията ще се включат хора с опит и идеи: директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, преподавателят във Великотърновския университет проф. Пламен Павлов, директорът на Регионалния исторически музей д-р Иван Църов, директорът на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ в Община Велико Търново Нелина Църова, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново Петър Стефанов, Галин Попов, основател на Клуб „ТАМ“, Георги Димитров, секретар на Туристическо дружество “Трапезица – 1902“, управителят на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов. Интересни гледни точки ще представят преподавателят от от Стопанската академия “Д. А. Ценов“ в Свищов Стефан Проданов, който е основател на Групата за исторически възстановки „Първи Италийски легион“, както и Олга Манчева, преподавател в катедра „Туризъм“ към Стопанския факултет на Великотърновския университет, която е ръководител на проект по който, младите хора откриват интересните и непознати български места и забележителности.

Пандемията засегна силно туризма в света, в Европа и България. Но бе и възможност българите да пътуват повече из България и да (пре)откриват интересните и непознати кътчета. Споделеният опит, проблемите, перспективите, решенията за българския туризъм в сложните времена ще бъдат акценти в дискусията.

Сред темите на форума ще са съхраненото културно-историческо наследство на България, предизвикателствата пред музеите и пред организаторите на фестивали и културни събития; работата с туроператорите, груповият и индивуален туризъм; проблемите пред хотелиерите и ресторантьорите и възможните решения в пандемичната ситуация.

Събитието ще се излъчва онлайн на сайта и фейсбук страницата на БТА.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов