Студенти от ВТУ представиха второ издание на фотопътеводител за популяризиране на България

Животът

04-01-2022, 08:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Още в първите дни на годината, студенти от специалност „Туризъм“ представиха второ издание на фотопътеводител „Опознай България с нас“, включващ туристически обекти и места от България. С появата на глобалната пандемия възниква идеята за създаване на пътеводителя, реализиран под формата на образователен проекта. В основата му стои представянето на обекти и места, посетени от студентите и придружени с авторски снимки, които пресъздават личните им впечатления.

В настоящето второ издание, участие вземат 13 студента и един гост-участник, които е преподавател от катедра „Туризъм“. Сред обектите и туристическите места има много познати и популярни, както и такива, които съществуват от няколко месеца и набира популярност сред туристите, каквато е панорамната площадка „Куката“ в с. Глогово. Фотопътеводителят може да се разгледа на Фейсбук страницата на специалността, а именно Туризъм, Стопански факултет, Великотърновски университет.

Проектът за фотопътеводител е създаден с образователна цел и цели да мотивира една група от студентите, чийто интереси са свързани основно с фотография и пътешестване. Катедрата от няколко години предлага възможности с научна и практическа насока, организирайки научни конференции, казусни и образователни работилници, кръгли маси, семинари и др.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов