Какво да очакваме на големия филмов екран през 2022 г.

Животът

01-01-2022, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Продължения на суперуспешни поредици с добре познати герои и истории - такива са най-очакваните филми за 2022 година. Голяма част от тях всъщност са готови отдавна, но пандемията отложи неколкократно техните премиери.

Ето какво се очаква да излезе по големите екрани тази година.

“Аватар”

Джеймс Камерън отдавна бе обещал продължение на най-касовия си филм и той е вече факт. В ролите отново ще са Сам Уортингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уийвър, а към тях ще се присъединят Кейт Уинслет, Вин Дизел, Джовани Рибизи.

Очаква се сюжетът да пренесе зрителите на Пандора, където главните герои Джейк Съли и Нейтири вече са създали свое семейство. Но когато се появява стар враг на хоризонта, те и останалите са принудени да напуснат планетата си и да търсят нов дом.

Премиерата на филма ще е на 16 декември.

“Тор: Любов и гръмотевици”

Крис Хемсуърт се завръща в образа на един от най-знаковите герои от комиксите на “Марвел”. Той отново ще е Богът на гръмотевиците Тор, а колежката му Натали Портман - неговата любима Джейн Фостър след дълго отсъствие. Сега тя ще притежава извънземни сили, всъщност същите като на Тор. И Пазителите на галактиката ще трябва да се изправят срещу нов злодей, изигран от Крисчън Бейл.

Премиерата на филма ще е на 8 юли.

“Топ Гън: Маверик”

Действието във втората част на филма с Том Круз се развива в наши дни, повече от 30 години след събитията в оригинала. В него най-добрите пилоти се състезават с високотехнологични дронове и последно поколение изтребители. Главният герой Маверик Мичъл е вече инструктор към военноморските сили. Той отново има съперник - Том Казански-Ледения (Вал Килмър), срещу когото най-накрая ще се изправи.

Премиерата на филма трябваше да е в началото на юли 2021 г., но се отложи за края на май 2022 г.

“Спайдърмен: В Спайди-вселената” - втора част

Преди две седмици излезе първият трейлър на продължението на дългоочакваната анимационна сага. Тя ще проследи приключенията на Майлс Моралес, дублиран от известния американски рапър, танцьор, актьор и певец Шамейк Мур, в друга вселена.

Премиерата на филма ще е на 7 октомври.

“Джурасик свят: Господство”

Новата част на популярната научнофантастична поредица ще събере на едно място главните герои от началото ѝ досега, изиграни от Сам Нийл, Лора Дърн, Джеф Голдблум, Крис Прат, Брайс Далас Хауърд. В нея човечеството се бори да намери начин да живее заедно с различните видове динозаври, пуснати из цял свят.

Премиерата на екшъна ще е на 10 юни.

“Хелоуин свършва”

Едва ли има любител на страшните филми, който да не е гледал класиката от 1978-а, в която 6-годишно момче, убило сестра си на Хелоуин, е взето от д-р Сам Лумис за психологични изследвания. Години след събитията Майкъл Майърс бяга от болницата и отива в родния си град, за да продължава да убива. Новата част се очаква да покаже последната битка между главната героиня Лори и същия Майкъл Майърс и да сложи край на историята им.

Премиерата на лентата ще е на 14 октомври.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов