Инж. Даниел Панов: Светлина и доброта нека изпълни душите ви! Топлина и уют нека царуват в домовете ви!

Мисия

31-12-2021, 20:12

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Скъпи великотърновци,

Изтичат последните часове на старата година! Година на пандемия, с която се борим. Година – динамична, с предизвикателства, трудности и неволи. Отиващата си година отнася със себе си всичко това. Но нека я изпратим с благодарности. Защото трудностите и неволите учат. Защото въпреки тях, годината бе успешна. Изпратим ли я с добро, ще получим добро.

С 2022-а година идват вярата, надеждата, добротата. Всички я очакваме. Вярваме, че тя ще бъде по-добра. Затова нека я посрещнем с отворени сърца! Нека поставим едно ново начало. Нека загърбим злободневието и да спрем да се делим. Защото сме хора. И е нужно да бъдем добри. Това ни учи религията, това са посланията на дедите ни. Нима пандемията не ни показа точно това? Нима тя не е зло, което трябва да победим? Пътят към това е само един – да бъдем човечни, добронамерени и да си помагаме! Велико Търново – това сте вие – хората, които живеете и работите в Историческата и духовна столица на България!

Благодаря на всеки от вас, който защитава доброто име на любимия ни град в страната и по света!

Благодаря на талантливите ни деца, на учениците, на студентите!

Благодаря на спортистите и на треньорите! Всеки ваш успех е гордост за Старата столица и на всички нас!

Благодаря на учителите и университетските преподаватели!

Благодаря на артистите, на художниците, на музикантите, на писателите и поетите!

Благодаря на музейните и читалищни дейци, на самодейците! С вас Велико Търново е град на духовността, културата и просветата!

Поклон пред лекарите и всички здравни специалисти! Ежедневно вие се борите срещу невидимия враг, спасявате животи и вдъхвате надежда!

Поклон пред хората, които правят добрини и помагат на нашите съграждани да преодолеят трудностите в живота им! Нека бъдем добри, единни и обединени за доброто бъдеще на децата на Велико Търново и за младите хора.

Родените над 1000 бебета за шеста поредна година ни показват, че сме на прав път. И ни задължават да работим още по-упорито, въпреки трудностите. Да търсим най-добрите решения заедно, както сме го правили и досега. Да си помагаме и да се подкрепяме! Започнахме важни проекти. Да – сега те създават трудности и неудобства, но ще подобрят значително средата за всички ни. Инфраструктурата и качеството на живот в кварталите е приоритет и през новата година! Заедно с образованието, условията за младите хора, за децата! Заедно с екологията! И разбира се – заедно с културата и духовността! Защото Велико Търново е историческата и духовна столица на България! Защото Велико Търново е град, който се развива и води страната ни напред!

Нека Старата столица бъде все толкова силна кауза пред всички ни! Пазете традициите! Пазете уникалното ни културно наследство, завещано от дедите ни! Пазете семейството! Пазете вярата! Възпитавайте децата и младите хора в този дух на родолюбие и почит към българското!

Вие, скъпи великотърновци, сте доказали, че крепите и пазите българщината! Нека новата 2022-а година ни дари с много здраве и споделени мигове с обичаните хора! Светлина и доброта нека изпълни душите ви! Топлина и уют нека царуват в домовете ви! Бъдете благословени! Здрава, мирна и успешна да е новата година!

 

Инж. Даниел Панов

Кмет на община Велико Търново



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)