Столетница от Велико Търново отбеляза празника си навръх Коледа

Животът

29-12-2021, 18:33

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Рождество Христово тази година бе особено специален празник за семейство от Велико Търново – родената през 1921 година Цвята Попова отбеляза своята 100-годишнина навръх Коледа.

Освен от най-близките й, дамата бе уважена и от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Тя поздрави Цвята Попова от името на кмета Даниел Панов, пожела й дълголетие, все така белязано от здраве и щастие със семейството и близките. Торта, поздравителен адрес и парична сума бе подаръкът за Цвята Попова от името на кмета на старопрестолния град.

Семейството благодари на Росица Димитрова за вниманието, професионализма и подкрепата в грижите за столетницата. .

През своя дълъг житейски път баба Цвята двама синове, а сега се радва на четирима внуци и девет правнуци. Работила е като шивачка и въодушевено разказва за своето детство, когато е била примерна и отлична ученичка.

„Най-важното, което човек трябва да направи в живота си е да учи“, казва 100-годишната Цвята, като пожелава това и на своите правнуци.

Цвята Попова е третият столетник през 2021 година, поздравен за своя личен празник от Община Велико Търново, Самата тя продължава род, в който е имало още двама столетници –  прадядо и братовчед.

 

 

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)