Любителски фотоконкурс „Жените на Велико Търново“ организира Зонта клуб - Велико Търново

Мисия

18-12-2021, 12:00

Снимка:

Зонта клуб

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Любителски фотоконкурс „Жените на Велико Търново“ се организира от Зонта клуб Велико Търново, по повод празника на Зонта интернешънъл - 8 март. Целта на фотоконкурса е да представи жени на различна възраст от Велико Търново в тяхното ежедневие или в характерен момент от живота/бизнеса им в града.

Фотографиите могат да имат различен сюжет, но трябва да документират, както привидно ежедневни теми, като образование, работа, култура, спорт, семейство и майчинство, така и дискусии за (традиционната) роля на жените в българското общество и мястото им в живота на Велико Търново.

Конкурсът насърчава интереса на хората към фотографията и начините на фотографско изразяване. Финансирането на проявата и нейното популяризиране е за сметка на организатора.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Право на участие имат всички непрофесионални фотографи без възрастово ограничение.

Изображенията могат да бъдат цветни или черно-бели. Фотографиите трябва да са във формат JPEG, размер не по-малко от 30 х 40 см (формат А3) и резолюция 300 dpi.

Всеки може да участва с до 5/пет/ брой фотографии.

Всяка снимка трябва да бъде придружена от: име на фотографа; описание на сниманото лице или сюжета; по желание – наименование на снимката.

Фотографиите и придружаващата информация се изпращат по електронен път на e-mail: zonta_konkurs@mail.bg

Крайният срок на фотоконкурса е 15 февруари 2022 год.

До конкурса няма да бъдат допускани снимки, изпратени с неточна или непълна информация, както и такива, видимо минали през фотообработващи програми.

С изпращане на снимките участниците потвърждават, че притежават авторските права и са запознати с условията на конкурса.

Изпратените фотографии остават на разположение на Зонта клуб Велико Търново, който си запазва правото да ги използва за свои цели.

Предоставените лични данни ще служат само за целите на конкурса в съгласие със Закона за защита на личните данни.

КОНКУРСНА НОМИНАЦИЯ И НАГРАДИ

Фотографиите в конкурса ще бъдат оценявани от специално жури, включващо представители на Зонта клуб Велико Търново и един професионален фотограф, което ще присъди 3 награди – първа – 150 лв., втора – 100 лв. и трета – 50 лв., както и номинации. Наградите ще бъдат оповестени във Фейсбук страницата на Зонта клуб Велико Търново.

Селектираните от журито снимки ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на Зонта клуб Велико Търново, като фотографията, събрала най-много харесвания, ще бъде отличена със специална награда.

Отличилите се във фотоконкурса участници ще бъдат обявени на 5 март 2021 год. Най-сполучливите фотографии ще бъдат показани в изложба, посветена на Деня на Зонта - 8 март. При оценяването ще се вземат предвид критериите оригиналност, цялостно художествено въздействие, тематичност.

Изложбата ще се открие на 7 март 2022 г. пред Факултета по изобразително изкуство, когато ще бъдат и официално наградени победителите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)